Pluk de week

IMG_0489Pluk de week, nieuw op de blog om elke week even stil te staan bij de goede dingen in het leven.

Deze kleine dappere bloem raakte me. Prachtig zo vol kracht zich tussen de tegels naar boven geworsteld en tot bloei gekomen.

Mijn zoon (onherkenbaar zoals hij wenst) ging hout sprokkelen en helemaal zelf een vuurtje stoken. Hij groeit enorm in vele opzichten. Helemaal trots en met rode wangen van een middag buiten, heerlijk!

Blij ben ik met de zon en lekkere fair wijn! Deze fair wijn zonder sulfiet komt van Harry de smaakspecialist in Zwolle die ook een online winkel heeft.

Elke schooldag vul ik lunchtrommeltjes voor mijn zoon. Deze week kreeg ik de vraag of hij niet veel liever wit brood met hagelslag mee naar school wil. De reactie van mijn zoon vond ik zo leuk: Ik lust helemaal geen wit brood! (niet al het eten gaat hier even soepel, vooral de avond niet dus ik ben ontzettend blij dat hij en ik genieten van gezond gevulde lunchbots trommeltjes!)

 

Share
Schatzoekers

Schatzoekers

IMG_3233Een beetje schatzoeker kijkt goed om zich heen op zoek naar geluk. Mijn mannen kijken nog iets verder en hebben een nieuwe hobby: metaaldetectoren!

Ze zijn echt leuk op zoek naar schatten uit het verleden en ze vinden best interessante dingen, soms is het niet veel waard maar kunnen we er prachtige verhalen bij bedenken wat de hobby voor mij ook extra leuk maakt. Nu komen we in een hele nieuwe wereld van de zoekers, met heuse zoekdagen enzo. Veel bezoekers gehuld in legerprints alsof de schatten niet mogen weten dat ze in aantocht zijn. Met 300 man op een boerenkar op weg naar het beloofde land. Ik geniet intens, mannen onder elkaar en ik als 1 van de weinige vrouwen om mijn zoon te helpen graven. Mooie verhalen over goede zoekplekken, mooiste vondsten en veel aandacht voor mijn zoon. Want ooit begonnen zij ook als kind net als hij. Er komen voor hun “kleine” vondsten te voorschijn die ze zomaar aan hem geven omdat het zo leuk is dat hij ook zoekt. Glunderend komen we weer thuis na een lange dag buiten vol avontuur. Mijn zoon vooral met gekregen schatten maar oh zo trots. Heerlijk!

Als iemand nog tips heeft voor goede zoekplekken in en rond Zwolle horen mijn mannen het graag!

Share
Een beetje moe

Een beetje moe

imagesVlak voor het winter werd, de winter die een hele lange herfst werd, vond ik bij de kringloop een heerlijk wollen vest. Alsof hij klaar hing speciaal voor mij. De hele herfst die maanden duurde verwarmde hij me bijna elke dag. Ik werd moe, mijn man kreeg griep en ik ging door in mijn vest die voelde als een warme beschermende knuffel. Zorgde voor mijn zoon, voor mijn schoonmoeder die ziek werd. Allemaal in mijn vest. Tot ik voelde dat ik, zo opgewarmd in mijn vest eigenlijk me ook al tijden niet zo fijn voelde.

Stil thuis op de bank, verdrietig, met thee en in mijn vest. Ik zorg goed voor mezelf, voor mijn lijf en mijn hoofd. Toch? Waarom voel ik me dan zo uitgeput? Bij de huisarts stap ik binnen met een lach, pluk de dag, maar daar kwam ik niet voor. Hoe zit het met zorgen voor mezelf? Toch ook even mijn bloed checken. Hb vet laag, ijzer is opperdepop. Opschroeven is het plan en dat dan na deze erg lange herfst de zon weer gaat schijnen. Geniet ik straks weer open en zonder vest, gewoon als ik.

Share